Servers & IT


Aveti un birou sau un sediu unde sigur aveti nevoie de unul sau mai multe calculatoare, daca lucreaza individual fiecare calculator productivitatea scade si costurile cresc, comunicarea intre ele este foarte necesara aici aveti nevoie de o retea de tip LAN care sa partajeze intre utilizatori toate resursele (periferice si date).
E mult mai simplu si ieftin sa cumparati o imprimanta de calitate si performanta ridicata pentru un departament cu X calculatoare decat sa cumparati X imprimante de o calitate si pret mult redus. Printr-o retea stabilim comunicare intre toate echipamentele IT care le detineti.
Daca acum ati hotarat sa achizitionati pentru afacerea care o desfasurati diferite echipamente IT e indicat sa consultati un specialist neutru din punct de vedere al comercializarii echipamentelor, nu contestam aici pregatirea comerciantilor de produse IT, pentru a vinde ce au ei pe stoc. LockWire Design va ofera consultanta in alegera acestor echipamente si proiectarea si realizarea retelei de calculatoare, cablarea structurata pentru retele de date, lucrari de modernizare a retelelor existente.

Suita de servicii care pot fi oferite de catre LockWire Design pe echipamentele de tip server este vastă şi de aceea le vom enumera doar pe cele uzuale:
1. Creare şi implementare infrastructură de networking şi server
• Network Address Translation (NAT) - asigură accesul fiecărui computer din reţea la internet şi acessul traficului extern prin intermediul unui singur ip public către toţi clientii locali. (în condiţiile în care furnizorul dumneavoastră de internet vă oferă o clasă de ip-uri publică se va folosi routing de tip “Masquerade”)
O analogie: Un dispozitiv NAT este similar cu receptionerul de la un birou care are un număr de telefon public. Apelurile telefonice efectuate de la birou toate par să provină din acelaşi număr de telefon. Cu toate acestea, apelurile primite trebuie să fie transferate la extinderea privata corectă de către un operator care intreaba apelantul cu cine ar vrea să vorbească; extensiile private nu pot fi apelate direct din afara fara NAT.
• FIREWALL - asigură protecţia sistemului informatic împotriva atacurilor provenite de pe internet cât şi securitatea reţelei locale faţă de ea însăşi sau faţă de internet.
• FILE SHARING SERVER – oferă servicii de fişiere (partajare în reţea) şi imprimare fără intrerupere, clienţilor de SMB / CIFS (windows sau linux based). Asigura controlul şi securitatea centralizată a resurselor partajate ale reţelei faţă de utilizatorii locali sau de pe internet. Acesta optimizează traficul pe reţeaua locală si transferul rapid intre utilizatori al fişierelor.
• CASHING PROXY – este un proxy de “cache” Web care suportă HTTP, HTTPS, FTP, şi mai mult. Acesta reduce consumul lăţimii de bandă şi îmbunătăţeşte timpii de răspuns prin “cache” şi reutilizarea paginilor web accesate regulat. Serverul are politici de control extinse pemtru acces Web şi este un mare accelerator al serverului. Acesta este licenţiat sub GNU GPL (free).
• BACKUP FILE SERVER - realizearea unei copii de siguranta a documentelor, fişierelor, setărilor, etc. aflate pe server.
• MAIL SERVER - este un server ce facilitatează trimiterea şi primirea poştei electronice prin procedeul de rutare care suportă mai multe tipuri de mail-transfer şi metodele de livrare, inclusiv Simple Mail Transfer Protocol (SMTP), utilizate pentru transportul de e-mail prin Internet.
• MAIL BACKUP - se asigura permanent o copie a tuturor mesajelor primite pe serverul de mail
• “Domain Name System” (DNS) SERVER – este un sistem ierarhic de denumire construit pe o bază de date distribuită pentru calculatoare, servicii, sau orice resursă conectată la Internet sau o reţea privată. Cel mai important, el traduce numele de domenii semnificative pentru oameni în identificare numerică asociată cu echipamente de retea, în scopul de localizare şi abordarea acestor dispozitive în întreaga lume. Acest server asigura recunoasterea domeniului/domeniilor companiei pe Internet.
O analogie adesea folosită pentru a explica Domain Name System este că serveşte ca cartea de telefon pentru Internet prin traducerea unui nume prietenos omului (human-friendly) în adrese IP. De exemplu, numele de domeniu traduce www.example.com la adresele 192.0.32.10 (IPv4) şi 2620:0:2 d0: 200:: 10 (IPv6).
• “Dynamic Host Configuration Protocol” (DHCP) SERVER – este un protocol de configurare automat folosit în reţele IP. Computerele care sunt conectate la reţelele IP trebuie să fie configurate înainte de a putea comunica cu alte computere din reţea. DHCP permite unui calculator să fie configurat în mod automat, eliminând necesitatea de intervenţie de către un administrator de reţea. Acesta oferă, de asemenea, o bază de date centrală de urmărire de computere care au fost conectate la reţea. Acest lucru previne două calculatoare de la accidental a fi configurat cu aceeaşi adresă IP.
• File Transfer Protocol (FTP) SERVER – este un protocol standard de reţea utilizat pentru a copia un fişier de la o gazdă la alta printr-o reţea TCP-based, cum ar fi Internetul. FTP este construit pe o arhitectura client-server si utilizeaza separate de control şi conexiuni de date între client şi server. Utilizatorii FTP se pot autentifica folosind un semn clear-text(text curat) şi protocol de sign-in(autentificare), dar se poate conecta anonim în cazul în care serverul este configurat pentru a permite aceasta. Asigură serviciul de transfer a unor cantităţi mari de date.

2. Administrare infrastructură de networking şi server:
• Administrarea infrastructurii de networking şi server vizează cu precădere asigurarea unei comunicaţii fluente, fără erori, între echipamentele interconectate fizic din cadrul sistemului informatic. Include şi partea de conectibilitate la internet ce depinde ca si echipament sau contract de locaţia în cauză, adică menţinerea conexiunii la internet şi optimizarea continuă în pas cu ameninţările noi ce apar în mod constant din internet. Trebuie reţinut că un server ce se interpune între clienţi(calculatoarele firmei) şi “World Wide Web“&Internet este CONSTANT ATACAT prin intermediul internetului şi mai trebuie reţinut că industria de protecţie împotriva internetui şi viruşilor ce se propagă exponenţial prin intermediul internetului deţine cote impresionante din ECONOMIA GLOBALĂ.
• Suita de operaţii necesare începe cu simpla monitorizare a stadiului de îmbatranire a elementelor mecanice de reţea (cabluri, conectică, etc) şi terminând cu depistarea, înlocuirea şi configurarea echipamentelor defecte sau uzate moral: modem-uri, switch-uri simple sau cu management, routere, etc.

3. Administrarea computerelor si echipamentelor de birou:
• Administrarea software - ce înglobează o gamă foarte largă de operatii, începând cu cele de rutină cum ar fi instalare, configurare şi întreţinere a sistemului de operare, a diferitelor aplicaţii, a dispozitivelor periferice, backup-ul datelor stocate în computere de birou acolo unde este cazul, etc, şi terminând cu înlăturarea disfuncţionalităţilor software care ne solicită întreaga competenţă: restaurarea şi/sau reinstalarea sistemului de operare, a aplicaţiilor şi datelor stocate pe computere afectate de diverse cauze accidentale (erori hardware imprevizibile, căderi de curent electric, etc).
• Administrarea hardware - vizeaza in special eliminarea cauzelor care duc la degradarea performatelor sau chiar la distrugerea componentelor care intră în alcatuirea computerelor de birou şi infrasctructura IT.

4. Consultanţă IT :
Serviciile de consultanţă IT sunt oferite în scopul întreţinerii, optimizării şi dezvoltării sistemului informatic din companie:
• achiziţionarea de echipamente noi
• upgrade şi/sau update software
• extinderea şi optimizarea infrastructurii de networking
• adaptarea sistemului informatic la cerinţele momentului
• achiziţionarea şi utilizarea legală a produselor software de orice tip compatibile cu sistemul de operare şi server (aplicaţii, produse multimedia, etc.)

Pentru mai multe detalii si/sau informatii nu ezitati sa ne contactati folosind Formularul de comanda sau Contact